A purhabszigetelésről

Hétköznapi nevén ”purhabszigetelés” valójában két komponensű poliuretán habbal történő szigetelési technológia. Alapvetően két típust különböztetünk meg, nyílt és zárt cellásat. Felhasználási területük roppant széleskörűen alkalmazható mind az építőiparban és mind a hétköznapi utólagos szigetelések tekintetében. Habjaink kitöltik a rendelkezésre álló tereket, réseket és aktív „lélegző” páraáteresztő léggátat hoznak létre meggátolva a levegő áramlását, így minimalizálja a hőveszteséget. E módszernek köszönhetően egy hőhídmentes öntartó szigetelést kapunk.

Felhordása:

Habjainkat folyékony halmazállapotban magas nyomáson és hőmérsékleten nagyteljesítményű purhabszóró rendszer segítségével juttatjuk a felületre mely a hő és kémiai reakció hatására sokszorosára dagad pillanatok alatt, kitöltve ezáltal minden rést.

Nyílt cellás hab:

Ez a típusú poliuretán habrendszer szórást követően hozzávetőlegesen 100 szorosára duzzad és másodpercek leforgása alatt szilárdan eléri végső állapotát. Tetőterek, tetőszerkezetek, válaszfalak stb. szigetelésére használjuk többnyire. Végső halmazállapotában belső szerkezete sűrű szivacshoz hasonítható. Mivel léggátat képez és kitölt minden teret, így egy hőhídmentes rendkívül jó U értéket érhetünk el.

Zárt cellás hab:

E tekintetben 2 habot különböztethetünk meg, melyekkel cégünk foglalkozik. Az egyik egy belső oldalon használható mérsékelten terhelhető kemény hab, melyet régi tetők, tetőszerkezetek, padlásterek, pincék, födémek, stb. szigetelésére használjuk. Ez a hab már nem csak hő hanem vízszigetelő, vízzáró is. Alkalmas olyan tetőszerkezetek felújítására melyek akár már több helyen beáznak /régi cserép, pala ,hullámpala, hullámlemez stb/. Az anyag felhordását követően a szerkezet ”örökre” vízzáróvá válik. A hővezetési tényezőjét tekintve messze felülmúlja a legtöbb szigetelőanyagét.

A másik típusú zárt rendszerünk hasonló tulajdonságokkal bír, viszont ez már betonozás alá víz és hőszigetelésként is felhordható és lapostetők víz és hőszigetelését is lehetővé teszi.

Minden típusú habrendszerünk, varratmentesen, hőhídmentesen egységesen alkot szigetelő bevonatot!